پیشینه پژوهش ویکی پدیا، دانشنامهٔ آزاد | porseshneshan
انتشار: خرداد 30، 1402
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

پیشینه پژوهش ویکی پدیا، دانشنامهٔ آزاد | porseshneshan

لازم به ذکر است که در کارهای علمی تسلط به مطالعات قبلی از ارکان اساسی است زیرا ما نیاز داریم بدانیم قبل از ما چه مطالعاتی انجام شده و ما چه چیز تازه ای را می توانیم به این زمینه اضافه کنیم. بطور کلی هدف از این کار نقد و بررسی و کشف تفاوت و تشابه کار محقق با دیگر تحقیقات یافت شده در این زمینه در داخل و خارج کشور می باشد. در پایان محقق با بررسی ادبیات و مبانی نظری، مدل نظری خود را ارائه می دهد. گرچه دانشجویان این مرحله را نادیده می گیرند؛ اما طرح کلی یکی از مهم ترین مراحل نگارش هر مقاله دانشگاهی محسوب می شود.

مقایسه نتایج تحقیقات انجام شده با فرضیه های تحقیق :

پیشینه پژوهش ویکی پدیا، دانشنامهٔ آزاد | porseshneshanشاید این تنها نقطه تفاوت باشد که بستگی به این دارد که آیا مروری بر پیشینه تحقیق برای مقاله پژوهشی مورد استفاده قرار می گیرد یا تکلیف مستقل. اگر آن را به عنوان بخشی از فصول پایان نامه به مرحله نگارش در می آورید؛ نیاز به جستجوی تحقیقات مرتبط با مسئله و سؤالات اصلی پژوهش خود دارید. اما در صورتیکه آن را در قالب تکلیف مستقل می نویسید؛ باید یک موضوع مرتبط و سؤال محوری انتخاب نمایید، و براساس آنها به سراغ جمع آوری پیشینه تحقیق بروید. هدف این شکل از پیشینه تحقیق، بررسی مجموعه مطالعات نظری انجام شده در رابطه با یک موضوع، مفهوم، نظریه و پدیده خاص است. در این روش، نظریه های موجود بررسی می شوند و روابط بین آن ها مورد توجه قرار می گیرد.

این را نیز در نظر داشته باشید، این هنر یک محقق است که بداند چه مطالبی به درد کار او می خورد و باید در فصل پیشینه تحقیق به آن ها اشاره کند چه مطالبی برای این فصل لازم نیست و به موضوع مورد بررسی ارتباط ندارد. حجیم کردن بی هدف این فصل ضعف محقق را نشان می دهد و اینطور به نظر می رسد محقق هنوز درباره محدوده ی مورد بررسی خود اطلاعاتی ندارد. با نگارش پیشینه تحقیق، شمامی توانید با افرادی که در حوزه کاری شما فعالیت می کنند، آشنا شده و با آن هاارتباط برقرار کنید.

نحوه نگارش صحیح پیشینه تحقیق به چه ترتیب است؟

استناددهی و دوری از سرقت علمی برای هرکدام از مطالب یادداشت شده الزامی است. چه مطالبی از تحقیقات انجام شده را باید نقل کرد؟ اهداف، سوالات، روش تحقیق، نتایج یا ….؟  در نقل مطالب از پیشینه، محور اصلی باید سوالات و فرضیات تحقیق باشد. باید بررسی کرد آنها در تحقیق خود به سوالات یا فرضیات ما چه پاسخی داده اند و نیز از چه روشی استفاده نموده اند و در حقیقت باید به آن قسمت از تحقیق یا مقاله استناد کرد که حاوی پیام مرتبطی با موضوع یا روش تحقیق ماست. در این روش منابع علمی به شکل گزینشی بررسی می شوند تا یک استدلال، فرض یا مسئله که در گذشته مطرح شده، تایید یا رد شود. هدف از بررسی استدلالی، جمع آوری مجموعه ای از مستندات علمی جهت مطرح کردن یک سایت پرسشنامه پرسش نشان دیدگاه انتقادی است.

  • مطالعه منابع، باید هم از منابعی باشد که به طور مستقیم، در رابطه با موضوع تحقیق می باشند و هم از منابعی باشند که به صورت غیرمستقیم با آن موضوع، ارتباط دارند.
  • به پژوهشگر کمک می کند که زمان کمتری صرف روش شناسی در مورد پروژه کند و او را با معایب و مزایای روش های مختلف آشنا می کند.
  • مسائلی که در دنیای علم و پژوهش مطرح می شود و محقق در آن باره دست به تحقیق می زند ممکن است به اشکال مختلف برای دیگر محققان نیز اتفاق افتاده باشد.
  • یکی دیگر از دلایل نوشتن پیشینه تحقیق در مقاله این است که پژوهشگر نشان دهد از آخرین تحقیقات انجام شده در رابطه با حوزه تحقیق خود مطلع است.