بر اساس بخشنامه بیمه مرکزی، شرکت های بیمه شخص ثالث از این پس موظفند زیان قیمت خودروها را بدون اخذ کارمزد اضافی پوشش دهند.
در سال های گذشته موضوع پایین بودن قیمت ها توسط بیمه ها به صورت موردی و پس از شکایت بیمه شدگان به مراجع قضایی پرداخت می شد.
قیمت پایین خودرو چالش مهمی است که سال هاست مردم در هنگام حوادث رانندگی با آن مواجه هستند اما تاکنون دبیران صنعت بیمه چاره ای برای آن اندیشیده اند اما طبق دستورالعمل جدید مردم می توانند از همان بیمه نامه شخص ثالث استفاده کنند. بدون پرداخت مبلغ اضافی و انجام اقدامات لازم برای دریافت غرامت در مورد قیمت پایین تر خودرو.
در دستورالعمل کاهش قیمت خودرو، با تعیین انواع خسارت زیان قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف آسیب و قطعات آسیب دیده، روش تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش تنظیم شده است. وسیله نقلیه نصب شده و میزان خسارت وارده و میزان خسارت وارده به خودروی آسیب دیده با قیمت کمتر مشخص شده است.
گاهی خسارات جزئی و کلی در تصادفات خودرو باعث افت شدید قیمت خودرو می شود در این صورت اگر خودرو صفر یا بسیار گران باشد، صاحب خودرو در هنگام فروش خودرو خود با ضرر هنگفتی مواجه خواهد شد.
در فلسفه حاکم بر بازار خرید و فروش خودرو، اصطلاح «استهلاک خودرو» بیشتر زمانی به کار میرود که خودرویی دچار تصادف شدید و آسیب زیادی شود.
بنابراین کاهش قیمت خسارت باید بر اساس برخورد شدید با خودرو باشد نه خودروی با خسارت جزئی و بیمه قیمت کمتر شامل این خودرو می شود.
دارندگان خودرو نیز باید بدانند که کاهش قیمت فقط برای یکبار اعمال می شود.
بر اساس اطلاعیه بیمه مرکزی، دستورالعمل وظایف شرکت های بیمه و سایر عوامل مرتبط در بررسی و ارزیابی خسارت های خاص و سازوکار تبادل اطلاعات مربوط به سوابق خسارت مالی خودروها نیز مشخص شده است.
لازم به ذکر است با توجه به اینکه پرداخت غرامت کاهش قیمت خودرو برای اولین بار پس از گذشت 56 سال از تصویب قانون بیمه شخص ثالث به این صورت در کشور اعمال می شود و با هدف پرداخت پرداخت غرامت مناسب و به موقع به زیان دیدگان و جلوگیری از سردرگمی مردم شورای عالی بیمه و شرکت های بیمه باید اقدامات لازم را برای برگزاری دوره های توجیهی و آموزشی برای شفاف سازی این موضوع برای مدیران شرکت های بیمه، ارزیاب خسارت بیمه ای و سایر کارشناسان انجام دهند. زیرساخت ها و الزامات تبادل اطلاعات و طراحی و به روز رسانی سیستم ها مطابق با این تصمیم.
بر اساس اعلام رئیس کل بیمه مرکزی، زیرساختهای این امر مهیا است و شرکتهای بیمه باید از اول دی ماه دستورالعملها را اجرا و زیان قیمت خودرو را پرداخت کنند.
به گزارش تسنیم، موضوع جبران کاهش قیمت خودرو در خرداد ماه سال جاری توسط دولت سیزدهم حل و فصل شد و بر اساس مصوبه دولت سیزدهم، متن جدید ماده (7) آیین نامه اجرایی ماده (30) قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث به شرح زیر اصلاح شد:
بیمه گر موظف است خسارات مالی وارد شده به وسیله نقلیه آسیب دیده را علاوه بر هزینه های تعویض قطعات آسیب دیده، هزینه تعمیرات خودرو، مالیات بر ارزش افزوده و هزینه پرداختی برای نجات خودرو آسیب دیده یا حمل آن به نزدیکترین محل مورد نظر برآورد کند. مکان مکانی برای تعمیر و تخفیف قیمت خودرو. احتساب وسیله نقلیه و پرداخت این اقلام در حدود تعهدات مالی مندرج در بیمه نامه شخص ثالث طبق تبصره (3) ماده (8) قانون می باشد.
هرگونه افزایش حق بیمه و درصد آن به دلیل پرداخت خسارات کسر شده از قیمت خودرو توسط شرکت های بیمه و مراجع تصمیم گیرنده در تعیین حق بیمه و درصد آن در سال جاری و سال های آتی مجاز نمی باشد. . دستورالعمل نحوه محاسبه زیان کسر قیمت خودرو توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، اداره راهنمایی و رانندگی، مرکز امور وکلا و کارشناسان رسمی، تهیه شده است. مشاوران قضایی خانواده و مرکز کارشناسان رسمی دادگستری و حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ صدور این آیین نامه بیمه عالی را تصویب می کند.
اما یکی از الزامات اجرای مصوبه کاهش قیمت، ابلاغ دستورالعمل نحوه محاسبه تخفیف قیمت خودرو به شرکت های بیمه است.
با ابلاغ دستورالعمل در این خصوص از سوی بیمه مرکزی، پیش بینی می شود از ابتدای زمستان امسال شاهد اجرایی شدن مصوبه پرداخت زیان دهی خودرو توسط شرکت های بیمه باشیم.
منبع خبر: خبرگزاری تسنیم
منبع: https://iranecar.com/blog/post/car-damage/