دیوان محاسبات کشور سوابق وصول مالیات خودروهای لوکس را برای سال 1402 هجری قمری منتشر کرد که نشان می داد 90 درصد صاحبان این خودروها از پرداخت مالیات خودروهای لوکس خودداری کرده اند.
آن طور که دیروز سال گذشته دیوان محاسبات کشور اعلام کرد، از 166 هزار و 325 خودرویی که قیمت آنها از مرز سه میلیارد تومان گذشته و مشمول مالیات خودروهای لوکس هستند، تنها 10 درصد پرداخت شده است. بر این اساس، از دو هزار و 850 میلیارد تومانی که در قانون بودجه سال 1402 برای وصول عوارض تجمل گرایی در نظر گرفته شده، تنها 218 میلیارد تومان توسط مالکان این خودروها پرداخت شده است.
نکته جالب اینکه این میزان جمع آوری مربوط به خودروهایی است که در زمان تعویض پلاک و جابجایی خودرو شناسایی شده اند. بنابراین می توان گفت هیچ یک از کسانی که پرداخت مالیات خودروهای لوکس را از طریق پیامک دریافت کرده اند برای پرداخت آن اقدامی نکرده اند.
بر اساس این اعداد و ارقام می توان گفت اجرای قانون مالیات بر خودروهای لوکس شکست خورده است. البته این موضوع جدیدی نیست و در سه سال گذشته که این مالیات تعریف شده است، نهادهای ذیربط کارنامه قابل قبولی در وصول آن نداشته اند. به عنوان مثال کل مالیات خودروهای لوکس در سال 1401 هجری شمسی بالغ بر 2200 میلیارد تومان بوده که تنها 20 میلیارد تومان آن وصول شده است. این در حالی است که در سال 1400 طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، 50 درصد مالیات از خودروهای لوکس اخذ شد.
به نظر می رسد با گذشت زمان رانندگان خودروهای لوکس کمتر به مالیات مذکور توجه می کنند. می توان گفت مالکان این خودروها به این نتیجه رسیده اند که عدم پرداخت مالیات خودروهای لوکس عواقبی برای آنها نخواهد داشت و تا زمانی که به دلیل کاربردی بودن خودرو مجبور به پرداخت آن نشوند برای وصول آن اقدام نخواهند کرد. . آنچه مشخص است عدم وجود سازوکار جامعی که بتواند به اجرای قانون مالیات کالاهای لوکس کمک کند در این مورد نیز موثر بوده است.
منبع خبر: اقتصاد جهانی