ایران خودرو دلیل تقاضای کاذب در بازار خودرو این شرکت را فاش می کند
انتشار: مهر 08، 1403
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

ایران خودرو دلیل تقاضای کاذب در بازار خودرو این شرکت را فاش می کند


مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: تفاوت قیمت محصولات ایران خودرو با بازار نسبت به سایر خودروسازان حاکی از آن است که محصولات این شرکت به طور میانگین 36 درصد اختلاف قیمت با بازار دارند و به همین دلیل خطای کاذب وجود دارد. او می پرسد.

علی مردان عظیمی افزود: اگر به دنبال خودرویی برای مصرف شخصی هستیم چرا تنها تقاضا برای محصولات ایران خودرو بیشتر است؟ دلیلش هم این است که اختلاف قیمت ما با بازار بیشتر است. آمار و نمودار تهیه شده با مقایسه تفاوت قیمت محصولات ایران خودرو با بازار نسبت به سایر خودروسازان، نشان می دهد که محصولات ایران خودرو به طور متوسط \u200b\u200b36 درصد اختلاف قیمت با بازار دارند (در حالی که این فاصله در سال گذشته 60 درصد بوده است). . در سایپا این اختلاف 25 درصد است. در گروه خودروسازی بهمن 17 درصد، در محصولات کرمان موتور حدود 14 درصد، مدیران خودرو تنها 7 درصد و در سایر محصولات 1 درصد اختلاف قیمت وجود دارد. این یک درصد به این دلیل است که قیمت محصول را بر اساس قیمت مواد اولیه و لوازم یدکی تعیین می کنند.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تصریح کرد: دقیقا در این بخش که بیشترین اختلاف قیمت با بازار مشاهده می شود، بیشترین تقاضا وجود دارد. حدود 3.5 میلیون نفر در 115000 خودرویی که ظرفیت ثبت نام داشتیم ثبت نام کردند! چگونه برخی خودروسازان فروش اقساطی دارند اما مشتری ندارند و از این جهت سه میلیون نفر ثبت نام می کنند، برای 115 هزار خودرو! اگر بخش بزرگی از آنها به دنبال استفاده از این تفاوت قیمت نیستند، پس چه فایده ای دارد؟ به علاوه در این حالت دسترسی مصرف کننده واقعی به محصول شرکت محدود می شود و این امر باعث نارضایتی مصرف کننده واقعی می شود.

وی گفت: به عنوان مثال در بحث قیمت گذاری به جایی رسیده ایم که خودرو از کالای مصرفی به کالای سرمایه ای تبدیل شده است. ما هیچ محصول دیگری در کشور نداریم که مثلا 280 میلیون تومان اختلاف قیمت با بازار آزاد داشته باشد و بعد به مردم بگوییم برای آن در صف نمانید و نخرید. یک محصول ساده مثل آب معدنی اگر مردم روزی سه تا چهار لیتر مصرف کنند بین یک نفر 20 لیتر توزیع می کنیم اما فرض کنید امروز 100 تومان بخرد 150 تومان بفروشد، همه حاضرند صف بکشند. این کار را انجام دهید زیرا در آن سود نهفته است.

عظیمی ادامه داد: نیاز به خودروهای سواری در کشور ما سالانه بین یک میلیون تا یک میلیون تا 200 هزار دستگاه است. امسال و سال گذشته بیش از حد نیاز خودرو تولید شد اما در پاسخ به اینکه مردم چگونه چنین تقاضایی دارند باید گفت: برخی از متقاضیان مصرف کننده واقعی هستند اما بخش زیادی از این سفارش ها تقاضای سود است چرا که تفاوت وجود دارد. قیمت است. بسیاری از این افراد ثبت نام شده به دنبال خرید این خودرو و فروش آن در بازار آزاد به قیمت 200 تا 300 میلیون تومان بالاتر یا بعضا دو برابر قیمت هستند.

عظیمی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 80 درصد محصولات ما زیان ده است. چرا قیمت محصولات ما با بازار 280 میلیون تومان متفاوت است؟ چون رشد قیمت نداشتیم.

مدیرعامل این خودروساز ضمن اشاره به اینکه یکی از راه های کنترل قیمت مواد اولیه در زنجیره نهاده کاهش قیمت تمام شده است، گفت: 30 درصد از پنل های تولیدی شرکت های فولادسازی توسط شرکت های خودروسازی استفاده می شود. اما در بازار سهام و در فضای رقابت کامل و حتی در ... گاهی اوقات، آنها بیشتر از آنچه در بورس است به ما می فروشند، جایی که سازنده یک ماشین را در بورس به من می فروشد، سپس یک ماشین را اضافه می کند. بند «سایر» و به قیمتی بالاتر از بورس می فروشند. فروش پتروشیمی و فولاد به دلیل عرضه در بورس و قیمت های رقابتی سود قابل توجهی به همراه دارد. به عنوان یک خودروساز، اگر ورق فولادی 30 درصدی را از کشور خریداری و وارد کنم، برایم ارزان تر خواهد بود.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در پاسخ به اینکه نظر و پاسخ مجلس و دولت به عنوان نهاد نظارتی به این چالش چیست؟ وی بیان کرد: طرحی ارائه دادیم که بر اساس آن حداقل در حد تعیین قیمت خودروی خود، کاهش مواد اولیه مورد نیاز از همان منابع تامین شده را اعلام کردیم. اگر مواد اولیه را در بورس بخریم به ما اجازه می دهند در بورس عرضه کنیم اما در غیر این صورت قرار است قیمت نهایی خود را طبق شرایط تعیین شده توسط موسسات قیمت گذاری بفروشیم و برای ما عرضه کنیم. .

منبع خبر: الفارسی موتورز


منبع: https://iranecar.com/blog/post/iran-khodro-reveals-the-reason-for-the-false-demand-in-the-companys-car-market/